Vesti

Hrana zdrava, hrana fina (bez glutena i kazeina)

Koliko i kako gluten i kazein štetno deluju na metaboličke procese u našim organizmima saznajte na promociji knjige "Hrana zdrava, hrana fina (bez glutena i kazeina)", koja će se održati u Novom Sadu, 26. maja 2018. od 15 do 17 časova u dvorištu Poklon zbirke Rajka Mamuzića, Vase Stajića 1.

Knjiga "Hrana zdrava, hrana fina (bez glutena i kazeina)" je kuvar koji vam predstavlja 70 bogato ilustrovanih recepata koji ne sadrže šećer, meso, gluten ni kazein, protein iz mleka, štetan kako za decu, tako i za odrasle. Knjiga je nastala iz potrebe roditelja da na jednom mestu imaju recepte bez glutena i kazeina, koje će pripremati svojoj deci. Recepti su podeljeni u odeljke: Čorbe/Supe, Glavna jela, Užine, Pića, Hlebovi i Slatkiši. Čuveni Raša Popov je napisao jednu od svojih poslednjih pesama, posvećenu ovoj knjizi, recenziju su dali i Nenad Gladić, popularni Lepi Brka, kao i dr defektolog-logoped Vesela Milankov.

Na promociji će učestvovati Dimitrije Vujadinović, kulturolog, direktor "Balkankult fondacije", Miodrag Miša Blizanac, profesor, predsednik Udruženja „Vera, ljubav, nada“, osnivač i dirigent inkluzivnog mešovitog hora ISON, osnivač inkluzivnog salaša i sodare u Šajkašu „Filipus“, vokalni solista, Snežana Šundić Vardić, osnivač beogradskog portala "Alergija i ja", kao i autorka knjige Jasenka Lazić, defektološki dijagnostičar, reedukator psihomotorike, osnivač "Centra za podsticajnu negu".

Na promociji će svirati i pevati novosadski pankburaši "Zbogom Brus Li", a događaj će upotpuniti i animatorke za decu sa mini iznenađenjima.

Knjiga je izašla u izdanju "Centra za podsticajnu negu".